Министарка просвјете Анђела Јакшић Стојановић и министарка рада и социјалног старања Наида Нишић са својим сарадницима боравиле су у Пљевљима 25. јуна 2024. године у радној посјети Средњој стручној школи. Разлог њихове посјете био је свечано отварање савременог кабинета за ученике здравствене групе предмета.
 
„Није прошло ни годину дана од када је у овој школи отворен најсавременији кабинет (лабораторија) хемије и фармакологије, а већ данас свједочимо још једном савременом кабинету у оквиру медицинске групе предмета“, истакла је у свом уводном говору замјеница директора Јелена Дробњак. Она је у име Управе школе исказала велику захвалност свима који су својом материјалном и логистичком подршком помогли реализацији једне велике идеје која је никла на жељама и потребама ученика. „На тај је начин послата најљепша порука ученицима да сами не можемо много, али да удружени успијевамо све“.
 
Директор Бојан Струњаш је поздравио све присутне, посебно двије министарке, предсједника општине и директора Рудника угља, јер би без подршке институција на чијем се челу они налазе било веома тешко реализовати овако амбициозне пројекте. Пригодном презентацијом, кроз слику и ријеч, показао је гостима шта је све у школи урађено у протекле двије – три године и са колико се елана кретало у реконструкцију многих руинираних школских објеката, али и Центра за обуку при Средњој стручној школи. Отварање оваквог једног кабинета у који је стигла и најсавременија опрема за тај смјер, сматра посебно значајном инвестицијом јер је никла као плод жеља и потреба самих ученика који су му се обратили ове школске године за помоћ. У том смислу је истакао и прву донацију за кабинет, а она је стигла из Министарства рада и социјалног старања, на чему посебну захвалност дугује министарки Наиди Нишић, нашој земљакињи.
 
Предсједник општине Пљевља Дарио Вранеш је у свом обраћању присутнима рекао да будно прати развојни пут и напредовање ове школе у свим сегментима њеног рада, истичући да то интересовање потиче још из времена када је радио као предавач сарадник управо на смјеру здравствени техничар. Изнио је дубоко лично увјерење да је ова школа надмашила саму себе корачајући полако али сигурно путем који води ка савременом регионалном центру стручног образовања.
 
Посебан утисак на присутне оставио је топао и пријатељски говор министарке Јакшић Стојановић која није крила задовољство оним што је постигнуто за кратко вријеме у овој школи, нарочито у погледу унапређивања васпитно-образовног процеса и обезбјеђивања квалитета рада. На њу су посебан утисак оставили ученици и њихова спремност да своје образовне потребе искажу јавно и отворено, али исто толико поштовања заслужује и Управа школе која је имала слуха за своје ученике и довољно воље и ентузијазма да им помогне у стицању што квалитетнијег образовања. Министарство просвјете ће им на том путу, нагласила је министарка, увијек бити подршка и сигуран ослонац.
 
На самом крају, присутнима су се обратили ученици. Група њих је министаркама и директору измјерила притисак и ниво шећера у крви, презентујући дио својих активности на часовима практичне наставе. Министарка је тиме на личном примјеру показала повјерење у ове ученике и школски систем. Ученица Марија Бајчета се у име свог одјељења захвалила свима на посвећености, бризи и труду. На ученике је посебан утисак оставила ефективност и ефикасност којом се изашло у сусрет њиховим потребама, што код њих, како је рекла, рађа жељу за још већим залагањем којим би оправдали указано повјерење.