Десетом сједницом Наставничког вијећа, посљедњом у протеклој школској години, обиљежен је у Средњој стручној школи Пљевља крај једне и почетак нове школске године. Сједницу је отворио мр Бојан Струњаш, директор школе, и том приликом пожелио свим члановима Наставничког вијећа срећан и успјешан почетак рада у шк. 2024 – 25. години.
 
Након сједнице Наставничког вијећа, директор је у своје име и у име наставног особља пожелио добродошлицу свим ученицима (којих је ове школске године око 700, тј. четрдесетак више него претходне године) с посебним освртом на ученике првог разреда.
 
Ученици свих разреда и свих образовних профила одржали су прве часове са својим одјељењским старјешинама. Осим информација о новим предметима, новим предавачима, организацији рада у новој школској години и распореду извођења наставе, ученици су информисани и о обавези чувања школског инвентара с обзиром на чињеницу, верификовану од најеминентнијих особа из сфере образовања, да спадамо у ред најопремљенијих школа, са најсложенијом, али и најквалитетнијом организацијом рада.
 
Школа је у потпуности стручно и кадровски оспособљена да парира најквалитернијим средњим школама у Црној Гори, али тај је квалитет битно очувати. Улога одјељењских старјешина и њихов утицај на квалитет рада у одјељењима је огроман, те је први радни дан и посвећен учвршћивању овог вида сарадње